dichtbij het water
midden in het groen
suppen is rust
onwijs ontspannen
Stand Up Paddling in de natuur

Aan de westkant van de Vinkeveense Plassen ligt de Botshol. Een klein natuurgebied waar vele dieren en planten zich thuis voelen. De Botshol zelf kun je vanaf de Vinkeveense Plassen niet in, maar ook aan de rand ervan ervaar je de kracht van de natuur. Sup door de Botsholsesloot en je voelt direct de ontspanning je lijf in stromen. Kijk om je heen naar de bloemen en het heldere water. Misschien zie je wel een ijsvogel vliegen?

Leuk om te doen

Al suppend kun je de omgeving in een rustig tempo verkennen. We hebben routes uitgezet die je met de SUP op plekken brengen waar je anders nauwelijks komt. Het is een heerlijke manier om in stilte heel dicht bij het water te zijn. Maar een stukje suppen en daarna lekker zwemmen kan natuurlijk ook!

SUP board
voor 1 pers.
1,5 uur €19,-
2 uur €23,-
3 uur €34,-
4 uur €41,-
10.00 – 17.00 €51,-

2 dagen €92,-

Wat is er nu leuker dan direct uit je tentje het SUPboard op stappen? Dat kan bij ons! Kom logeren bij ons nieuwe zusje Zwier. Daar logeer je in een fijne en luxe Zwier Tent. Volledig ingericht met echte bedden en van alle gemakken voorzien. Suppen en kanoën mag je dan doen wanneer je wil! Wil je midden op de plas logeren? Boek onze Eilandhut (ook via Zwier). Een fijn simpel huisje op een eilandje op de Vinkeveense Plassen. Hier zijn niet standaard sup’s, maar er valt altijd wat te regelen natuurlijk..

Ken je dat gevoel dat je na een lichte sportsessie lekkere trek hebt? Suppen kun je zo intensief maken als je zelf wilt, maar geheid dat je dorst hebt als je van de plank af stapt. Daarom kun je bij ons in de Huiskamer wat te drinken halen, een kleine snack of een heerlijk ijsje. Wees welkom!

Haven Winkeloord Vinkeveense Plassen natuur icon

midden in het groen, volop rust en het helderste vaar- en zwemwater in de natuur

Haven Winkeloord Vinkeveense Plassen stuurwiel icon

voor iedereen toegankelijk en per uur te huur (minimaal 2 uur)

Haven Winkeloord Vinkeveense Plassen routekaart icon

sup één van onze routes of ga zelf op ontdekking uit

Haven Winkeloord Vinkeveense Plassen auto icon

makkelijk bereikbaar, net buiten amsterdam en gratis parkeren

Paddling op de Vinkeveense Plassen

Veel mensen realiseren het zich niet, maar de Vinkeveense Plassen vormen een uniek recreatiegebied in Nederland met een hoge natuurwaarde, zoals ze dat zeggen. Hoewel elke centimeter is aangeraakt door de mensenhand, straalt er op veel plekken rust uit de begroeiing, het heldere water en de dieren die je ziet. Zo zwemmen er veel krooneenden op de plas, zwarte zwanen, witte reigers en wordt steeds vaker de ijsvogel gespot. Wij vinden de Vinkeveense Plassen een fijne combinatie van natuurwaarde en recreatiewaarde (zoals de twaalf zandeilanden en de legakkers waar mensen hun privé eilandjes beheren). Belangrijk dat dit behouden blijft!

map

Stabiele Boards…

Val ik dan niet in het water? Horen we vaak als we mensen vertellen dat ze bij ons ook kunnen suppen. Nee hoor, we hebben stabiele planken. Natuurlijk moet je er even aan wennen, maar veelal wordt dit snel opgepakt. En ja, soms valt er iemand om… Of had je juist zin in een duik?