wind door je haren
spetters in je gezicht
dit is uitwaaien, ontspannen
even aan niets denken, zeilen, vrij zijn
net buiten Amsterdam
Ken je dat gevoel van één zijn met de natuur?

 Zeilen komt daar heel dichtbij! Omgaan met de elementen van de natuur. Soms met veel wind, dan moet je letterlijk alle zeilen bij zetten. Soms is er geen wind en lig je ultiem ontspannen te dobberen. Dat is het mooie van zeilen. Ook dit kan bij ons, in een polyvalk voor een paar uurtjes in de ochtend of misschien een hele dag. Doe wat jou uitkomt!

Leuk om te doen

Wij houden van zeilen. Het is voor ons één van de fijnste dingen om te doen. Jammer dat er steeds minder mensen leren zeilen. Ben je nieuwsgierig en zou je weleens willen weten hoe dat nu eigenlijk werkt, zeilen? Of wil je oude kennis weer opfrissen? Wij werken samen met Wim Meijer van FlexSail. Via hem kun je een lesje boeken! Neem contact met hem op via zijn site: www.FlexSail.nl.

Al jaren vindt het plaats: woensdagavond Bon zeilen. Om de week een wedstrijdzeilen in je eigen boot óf een polyvalk van ons. Merlijn, die bij ons werkt, omschrijft het als een ‘minivakantie op woensdagavond’. Heerlijk! En als je van het water af komt met z’n allen een na-geniet-biertje aan de bar bij Restaurant Bon. Je kan het hele seizoen mee doen, of een enkele keer. Hmmm.. Lijkt het je wat? Neem contact met ons op en we vertellen je meer!

Dit is toch iets leuks..!! Een zeilabonnement. Yes.. Bij negen jachthavens verspreid door Nederland kun je het hele seizoen onbeperkt zeilen. Hoe leuk is dat? Net alsof je een eigen boot hebt, maar dan zonder de zorgen en de lasten. Vandaar de naam Zeilen Zonder Zorgen. Lees hier verder!

Wedstrijdzeilen, spannend! Of lekker een tocht zeilen en samen relaxen. We faciliteren ook bedrijfsuitjes in onze valken. Of familie-uitjes, reünies, teambuildings… eigenlijk voor elke groep die wil zeilen. Wij kunnen trouwens ook ervaren zeilers regelen die mee aan boord gaan. Meer weten? Lees erover bij de bedrijfsuitjes!

Zeilboot (polyvalk)

10:00 – 13:00 uur €45,-
10:00 – 17:00 uur €85,-
13:30 – 17:00 uur €60,-
13:30 – 21:00 uur €95,-
14:30 – 21:00 uur €85,-
17:30 – 21:00 uur €40,-
18:30 – 21:00 uur €40,-

2 dagen €150,-
1 week €325,-

Zeilboot (polyvalk) met motortje

10:00 – 13:00 €55,-
10:00 – 17:00 €105,-
13:30 – 17:00 €75,-
13:30 – 21:00 €115,-
14:30 – 21:00 €105,-
17:30 – 21:00 €50,-

2 dagen €175,-
week €350,-

Haven Winkeloord Vinkeveense Plassen natuur icon

midden in het groen, lekker divers, super helder (zwem)water

Haven Winkeloord Vinkeveense Plassen stuurwiel icon

voor iedereen met voldoende zeilervaring toegankelijk en per dagdeel te huur

Haven Winkeloord Vinkeveense Plassen auto icon

makkelijk bereikbaar, net buiten amsterdam en gratis parkeren

Zeilen op de Vinkeveense Plassen

De Vinkeveense Plassen zijn door de vele eilanden een unieke plek om te zeilen. Door de zandwinning voor de Bijlmer in de jaren 60 van de vorige eeuw is de Noordplas op sommige plekken wel 50 meter diep. Dit zorgt bij veel wind voor flinke golven aan lager wal. Achter de zandeilanden is het een stuk meer beschut en ook heerlijk zeilen. Heb je de Noordplas helemaal gezien, dan kun je uitwijken naar de Zuidplas of zelfs naar de Kleine plas (de bruggen draaien voor je!). Op de Noordplas heeft de Watersportvereniging Vinkeveen-Abcoude wedstrijdboeien op de plas liggen, meer zin in een wedstrijdje? Deze is zo gevaren!

Gemak in Open Zeilboot…

Bij ons kun je zeilen in een polyvalk. Deze open zeilboot is in 1939 ontworpen in opdracht van firma Bruynzeel (die van de keukens) om de mogelijkheden van hun nieuwe product hechthout te demonstreren. Inmiddels zijn veel verhuurvalken niet meer van hout, maar van polyester. Ook die van ons. Je kunt er gemakkelijk met 5 personen in zitten. In het vooronder kun je de zwemspullen en opblaaskrokodil kwijt. Mocht je niet alles willen zeilen, of een hekel hebben aan peddelen, dan kun je een valk met motortje boeken.

Met je team het water op!

Het ultieme uitwaai gevoel ook delen met je collega’s? Dat kan heel goed met onze Zeilslag, een wedstrijd zeilen (ook mogelijk met echte wedstrijdbegeleiding) of gewoon lekker zelf rondcruisen. Onze events-tak helpt je met het organiseren van een echte watersportdag.