Relax to the max!

Na hun relax-weekendje Eilandhutten, stuurde Dennis & Anne Marieke hun ervaringen naar ons op. Dát moeten we natuurlijk even delen… Leuk!

Het is vrijdagavond en we worden op de knusse haven Winkeloord uitgezwaaid door enthousiaste teamlid Esther van Winkeloord. Het zonnetje schijnt en er staat een pittig windje. Afgeladen met 5 tassen (we gaan immers wel 2 nachten weg), een krat met servies, een koelbox vol eten, een plattegrond van de Vinkeveense Plassen en een foto van de Eilandhut gaan we op pad.

“Beetje die richting de plas over langs de toren, bij dat eilandje links aanhouden langs die boei en dan zouden we het moeten zien liggen”. Jeej, ons weekendje op de plas is begonnen! Het eerste wat ons opvalt is het enorme heldere water van Vinkeveense Plassen. Ons sloepje Ami, die de Amsterdamse gracht is gewend, voelt zich merkbaar blij in dit schone water.

We worden nog enthousiaster als we aankomen bij de Eilandhut. Wat een heerlijke plek zo midden in de natuur met aan beide kanten water en een prachtig uitzicht over de plas. De Eilandhut is voorzien van alles wat je nodig hebt en toch lekker basic. Na het aanleggen van de sloep begint de heerlijke kneuterigheid van het (luxe) kamperen. Terwijl ik de keuken inruim en de tassen uitpak begint Dennis met het aansteken van de vuurkorf. (heerlijke traditionele verdeling trouwens). Het is droog en aangenaam warm dus we zitten lekker met een wijntje bij de vuurkorf tot we gaan slapen. Gek genoeg voelen we ons al snel thuis op ons stekkie aan het water. 🙂

Eilandhutten-Eilandje-Huren-Vinekveense-Plassen-Haven-Winkeloord-Anne-Marieke-Baaijens2

Niets lekkerders dan een frisse duik in de Plas op de vroege ochtend! Oké vooruit, vooral als het lekker weer is dan 😉 Wel een nieuwe dimensie om al watertrappelend je haren te wassen!

Vanaf ons plekje aan het water bekijken we tijdens het ontbijt de vele bootjes die voorbij varen. We krijgen een beetje het gevoel van een waterdorp, het lijkt of iedereen elkaar kent en vriendelijk gedag zegt. De rest van de dag besteden we aan het verkennen van de plassen per boot, een top lunch bij Beach Club Lust en een zelf bereidde BBQ bij de vuurkorf.

Het heeft een dagje geduurd maar de ontspanning slaat nu echt toe. Onze laatste dag zijn we ons stekkie niet af te krijgen en genieten we volop van de rust, de voorbij varende (zeil)bootjes en vooral het niets doen. Daar waren we echt even aan toe! Met pijn in ons hart verlaten we ‘ons’ eiland weer richting de haven en we weten het zeker. We will be back for sure!

Eilandhutten-Eilandje-Huren-Vinekveense-Plassen-Haven-Winkeloord-Anne-Marieke-Baaijens3

Wat een heerlijk weekend hebben wij gehad op de Eilandhut van Winkeloord! Het enige nadeel… We kunnen niet langer blijven.. 🙂

Bedankt team Winkeloord voor het faciliteren van ons ultieme relaxweekend. Een aantal dagen na thuiskomst voelen we het nog steeds.

Dennis & Anne Marieke, Juli 2016

Geen reactie's

Geef een reactie